علائم سیری نوزاد

ساخت وبلاگ

علائم سیری نوزاد چیست و چه زمانی باید غذا دادن به کودک را متوقف کرد؟ یکی از مهمترین دغدغه مادران، شیر دادن به نوزاد و حفظ سلامت او است. نوزاد باید به اندازه مناسب و به دفعات مکرر شیر بخورد. معمولاً نوزادان قبل از اینکه به طور کامل گرسنه شوند علائمی را از خود نشان می‌دهند که به معنی آماده بودنشان برای خوردن شیر و یا غذا است. مادران علاوه بر آگاهی درباره علائم گرسنه بودن نوزاد باید با علائم سیر شدن نوزاد هم آشنایی داشته باشند زیرا خوردن شیر زیاد باعث دل درد و ناآرامی در نوزاد می‌شود. معمولاً علائم سیر شدن نوزاد شامل توقف مکیدن، توقف صدای خوردن، بازیگوشی، رها کردن پستان، به خواب رفتن و… می‌باشد که در ادامه به طور کامل درباره آن‌ها توضیح خواهیم داد. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

منبع: علائم سیری نوزاد

علائم سیری نوزاد

بسیاری از زنانی که برای اولین بار مادر شدن را تجربه می‌کنند، در مقابل نوزادشان دست و پایشان را گم می‌کنند و یا زبان نوزادشان را نمی‌دانند. این که نوزاد کی گرسنه است و یا کی سیر شده درکش برای برخی با دشواری هایی همراه است. حتما مقاله نوزاد تازه متولد شده را بخوانید، در ادامه برخی از نشانه‌های سیری نوزادان را آورده‌ایم.

1- توقف مکیدن پستان

اولین نشانه‌ای که می‌توان آن را به معنی سیر شدن نوزاد در نظر گرفت، توقف مکیدن پستان یا شیشه شیر است. در مواردی ممکن است نوزاد پستان را رها کند، اگر مادر پستان را درون دهانش قرار دهد و نوزاد گرسنه باشد دوباره آن را می‌مکد اما اگر پستان درون دهان نوزاد قرار داده شد و شیر نخورد به معنی سیر شدن نوزاد است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شیر دادن به نوزاد کلیک کنید.

2- کند‌تر مکیدن

هنگامی که نوزاد گرسنه است، تند تند پستان مادر یا شیشه شیر را می‌مکد اما زمانی که نوزاد در حال سیر شدن است کم کم سرعت مکیدن خود را آهسته و کندتر می‌کند. این کندتر مکیدن پستان می‌تواند از علائم سیری نوزاد باشد.

3- بازیگوشی از علائم سیری نوزاد

زمانی که نوزاد گرسنه باشد، تنها دغدغه‌اش سیر کردن شکمش است و هیچ فعالیت دیگری انجام نمی‌دهد و تحت هیچ شرایطی نمی‎توان حواس نوزاد را به چیز دیگری پرت کرد. به همین ترتیب وقتی نوزاد سیر شود و دیگر میلی به خوردن غذا نداشته باشد کم کم شروع به بازیگوشی و ارتباط با محیط اطرافش می‌کند.

4- خوابیدن

یکی از علائم سیری نوزاد ، خوابیدن در هنگام شیر خوردن است. در مواردی پیش می‌آید که نوزاد در هنگام شیر خوردن می‌خوابد، این خوابیدن به معنی سیر شدن نوزاد است. در چنین حالتی بهتر است نوزاد را برای خوردن ادامه شیر بیدار نکنید زیرا هر وقت که گرسنه باشد دوباره بیدار می‌شود.

5- علائم سیری نوزاد | تغییر در شیوه مکیدن

زمانی که نوزاد گرسنه باشد به طور واضح پستان را برای خوردن شیر می‌مکد. در صورتیکه نوزاد به اندازه کافی شیر خورده باشد ممکن است فشار کمتری به نوک پستان وارد کند تا شیر خارج شود و یا ممکن است به جای مکیدن، پستان مادر را گاز بگیرد یا بازیگوشی کند.

6- قطع شدن گریه نوزاد

از آنجایی که تنها راه ارتباطی نوزاد با دنیای اطراف خنده و گریه کردن است نوزادان معمولا گرسنگی خود را با گریه کردن نشان می‌دهند. به همین ترتیب وقتی نوزاد سیر شود گریه کردنش متوقف می‌شود. از این جهت می‌توان قطع شدن گریه را نشانه‌ای از سیری نوزاد در نظر گرفت. زمانی که نوزاد در حین شیر خوردن است و همچنان گریه می‌کند مواظب باشید که کودک را به درستی در آغوش گرفته باشید زیرا مکیدن نادرست پستان و گریه کردن در هنگام شیر خوردن باعث ورود هوا به داخل معده نوزاد و نفخ می‌شود.

7- علائم سیری نوزاد | لبخند زدن

تشخیص لبخند زدن به دلیل سیر شدن از غذا در ماه‌های اول تولد ممکن است کمی دشوار باشد، با این حال نوزادان پس از 4 ماه از این که سیر شده‌اند احساس رضایت و شادی می‌کنند و کمی لبخند می‌زنند. علائم سیری نوزاد در ماه های پس از دو الی سه ماهگی راحت‌تر شناسایی می‌شوند.

8- رد کردن شیشه یا پستان

کودکی که سینه مادر (شیشه شیر)اش را پس می زند و با اصرار مادر باز هم صورتش را برمی‌گرداند ویا با دست پس می زند، یعنی سیر شده است. اگر بعد از سه بار اصرار سینه شما را پس زد، اطمینان داشته باشید که سیر شده است.

9- از بین رفتن نشانه‌های گرسنگی

لزوما همه نوزادان علائم و نشانه‌های یکسان ندارند اما هنگامی که پس از شیر دادن، نشانه‌های گرسنگی مانند بی‌قراری، گریه کردن، مکیدن دست، نق‌نق زدن، کشیدن لباس مادر و… رفع شد، می‌توان نتیجه گرفت که نوزاد سیر شده است. به طور کلی بهتر است به مجموعه علائم جهت متوجه شدن سیری نوزاد توجه شود، نه صرفا به یک علامت یا نشانه خاص. برای اطمینان باید با توجه به سن نوزاد، تعداد دفعات شیر خوردن نوزاد را نیز رعایت کنید.

همچنین در صورتی که در تشخیص علائم سیری نوزاد خود و شیوه‌های مراقبتی با مشکلاتی مواجه هستید می‌توانید با بهره بردن از مشاوره کودک در راستای سلامت جسمی و روانی فرزند خود گام بردارید. در همین راستا مرکز مشاوره کودک نی نی مایند با داشتن مشاورانی برجسته در زمینه کودک آماده هرگونه خدمت رسانی به شما عزیزان به صورت مشاوره تلفنی و حضوری می‌باشد.

سخن آخر

شما بعد از مدتی متوجه رفتارها و خواسته های نوزادتان می‌شوید. اما تا قبل از آن باید با نشانه های گرسنگی و سیری او آشنا شده و نیازهایش را برطرف نمایید. والدین با دریافت مشاوره و راهنمایی های لازم برای نگهداری از نوزاد می‌توانند به راحتی از لحظات شیرینی بودن کنار فرزندشان لذت ببرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول درباره علائم سیری نوزاد

آیا مکیدن همیشه نشان‌دهنده گرسنگی است؟

درست است که یکی از بهترین علائم گرسنگی کودک مکیدن است، اما مکیدن همیشه به معنی گرسنه بودن نیست. مکیدن می‌تواند به دلیل بازتاب‌های زیستی نوزاد یا حتی به دلیل رفع احساس خارش لثه و دندان‌های نوزاد باشد. همچنین برخی از نوزادان جهت ایجاد آرامش خود و بازیگوشی شروع به مکیدن می‌کنند. در نتیجه مکیدن انگشت یا مکیدن هرچیز دیگر شاخص و ملاک تشخیصی صحیحی نیست.

میزان شیر مورد نیاز هر نوزاد چه مقدار است؟

همانطور که بزرگسالان به اندازه حجم معده‌شان غذا می‌خورند، نوزادان هم به اندازه حجم معده‌شان شیر می‌خورند. زیاده روی در خوراندن شیر به نوزاد می‌تواند باعث آسیب به معده و دستگاه گوارش نوزاد شود. بهترین راه برای اینکه متوجه شوید نوزاد به اندازه شیر می‌خورد یا نه این است که وزن گیری خوب و طبیعی داشته باشد.

آیا می‌توان در هنگام خواب نوزاد به او شیر داد؟

نوزاد در روز‌های اول تولد زیاد می‌خوابد، به طوریکه 80 تا 85 درصد از شبانه روز را خواب است. بهتر است در ماه اول، نوزاد را در طول شب هر 4 ساعت یک بار بیدار کنید و به او شیر بدهید. در هنگام روز هم بهتر است هر دو ساعت به نوزاد شیر داده شود.

منبع: علائم سیری نوزاد

نینی مایند...
ما را در سایت نینی مایند دنبال می کنید

برچسب : علائم سیری نوزاد, نویسنده : نینی مایند ninimind بازدید : 79 تاريخ : شنبه 2 مهر 1401 ساعت: 15:58