هفته هجدهم بارداری

ساخت وبلاگ

مادران در هفته هجدهم بارداری در اواسط سه ماهه دوم قرار دارند و به دلیل افزایش وزن و تغییرات هورمونی، با چالش‌هایی مواجه می‌شوند. این وضعیت ممکن است بر روی ساعات خواب و پوست مادر تاثیر بگذارد. جنین نیز در طول این هفته در کنار رشد سایر اعضای بدن، اندام‌های جنسیش شکل می‌گیرد. به طور کلی در هفته هجدهم بارداری مادر و جنین وضعیت خوبی را سپری می‌کنند و مادر عمدتا خلق و روحیه مثبتی دارد. با این حال باید مراقبت‌های لازم همچون هفته‌های گذشته صورت گیرد. آشنایی با تغییرات و خودمراقبتی‌های لازم در سه ماه دوم بارداری که در ادامه درباره آن‌ها صحبت خواهیم کرد می‌تواند نگرانی‌های ناشی از این مسائل را کاهش داده و کمک کند تا بتوانید این دوره را به بهترین شکل مدیریت کنید.

منبع: هفته هجدهم بارداری

هفته هجدهم بارداری

هر چقدر که از مدت زمان بارداری بیشتر می‌گذرد اندام‌های جنین هم بیشتر تکامل پیدا می‌کند. وزن جنین به حدود 200 گرم و قدش به حدود 15 سانتی متر می‌رسد. گوش‌های جنین در محل نهایی خودش یعنی در دو طرف سر نمایان می‌شوند. یکی از تغییرات مهمی که در این هفته در جنین ایجاد می‌شود شکل گیری اندام‌های جنسی است. با رشد و تکمیل شدن اندام‌های جنسی در هفته هجدهم بارداری با قطعیت بیشتری می‌توان جنسیت فرزند را مشخص کرد. علاوه بر اندام‌های جنسی، ریه و دستگاه تنفسی جنین هم تکامل بیشتری پیدا می‌کند و لوله‌های کوچک بر روی ریه به کیسه‌های تنفسی که به آلوئول معروف هستند تبدیل می‌شوند و خون حاوی اکسیژن را به بافت و اندام‌های بدن می‌رساند.

یکی دیگر از تغییراتی که در جنین رخ می‌دهد تقویت شدن ماهیچه و عضلات جنین است. این مسئله باعث می‌شود تا مادر با شدت بیشتری تکان خوردن جنین را در این هفته احساس کند. علاوه بر تکان خوردن، جنین می‌تواند مشت و یا لگد بزند، انگشتش را بمکد و یا سسکه بزند و خمیازه بکشد. برای آشنایی بیشتر با مراحل رشد جنین کلیک کنید.

وضعیت مادر در هفته هجدهم بارداری

در این هفته از دوران بارداری حجم خون از طریق تولید مایعات و سلول‌های خونی افزایش پیدا می‌کند، این مسئله باعث می‌شود که مادر بیش از حد عرق کند و احساس تشنگی داشته باشد. از آنجایی که حجم خون افزایش پیدا می‌کند، قلب هم خون بیشتری را پمپاژ می‌کند. در نتیجه اندازه قلب هم کمی افزایش پیدا خواهد کرد. این تغییر در سیستم گردش خون باعث می‌شود تا صورت مادر هم کمی پف کند. در برخی موارد این مسئله ممکن است به شکل ورم دست و پا مشاهده شود. همانند هفته‌های گذشته افزایش وزن هم رخ می‌دهد و شکم و پستان به مراتب بزرگ‌تر می‌شوند.

یکی از تغییراتی که ممکن است برای مادران کمی نگرانی ایجاد کند، وجود رگ‌های عنکبوتی است که به شکل خط‌های قرمز رنگ کوچک روی گونه یا زیر چشم مشاهده می‌شود. رگ‌های عنکبوتی عمدتا در سه ماهه دوم به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می‌شوند و پس از زایمان به طور خود به خودی از بین می‌روند. علاوه بر صورت ممکن است این رگ‌ها در نواحی دیگر بدن نظیر قفسه سینه، دست‌ها، گوش و… مشاهده شوند. برای آشنایی بیشتر با بایدها و نبایدهای دوران بارداری کلیک کنید.

عوارض شایع مادر در هفته هجدهم بارداری

به طور کلی مادر در سه ماهه دوم بارداری عوارض زیادی را تجربه نمی‌کند و بیشتر دارای خلق و روحیه مثبت است. با این حال ممکن است برخی از مادران دچار علائمی نظیر کمر درد، سر درد، حساس شدن پستان‌ها، خون‌ریزی بینی، مشکلات خواب و یبوست شوند. همانطور که وزن مادر و جنین افزایش پیدا می‌کند به کمر مادر فشار بیشتری وارد می‌شود و این مسئله منجر به درد کمر خواهد شد. علاوه بر این، تغییرات هورمونی ایجاد شده در این دوران و اضطراب و نگرانی در ارتباط با سلامت جنین می‌تواند بر وضعیت خواب مادر هم تاثیر منفی بگذارد.

خودمراقبتی‌های لازم در هفته هجدهم بارداری

مراقبت‌های پزشکی

اگر در هفته هجدهم بارداری هستید و به پزشک خود مراجعه نکردید بهتر است در اولین فرصت این کار را انجام دهید چراکه برخی از آزمایش‌ها و غربالگری‌های مخصوص به سه ماهه دوم بارداری وجود دارد که ممکن است با توجه به وضعیت جنین و مادر انجام دادن آن‌ها ضروری باشد. از جمله این آزمایش‌ها می‌توان به سونوگرافی آنومالی و آزمایش آمنیوسنتز اشاره کرد. اگر سن بالای 35 سال دارید و این غربالگری‌ها را تاکنون انجام نداده‌اید بهتر است برای اطمینان از حفظ سلامت خود و جنین جهت انجام این آزمایش به پزشک مراجعه کنید.

برای آشنایی بیشتر با نکات مربوط به سه ماه دوم بارداری کلیک کنید.

تغذیه مناسب

با توجه به این که در هفته هجدهم بارداری دیگر خبری از حالت تهوع‌های شدید اوایل دوران بارداری نیست ممکن است اشتهایتان افزایش پیدا کند. بهتر است با خوردن غذا‌های سالم و فیبردار مانند میوه، سبزیجات، غلات و… افزایش وزن طبیعی داشته باشد. خوردن غذاهای پرچرب می‌تواند منجر به ایجاد چاقی و افزایش وزن کاذب شود که چنین شرایطی برای سلامت مادر و جنین خطرناک است.

ورزش منظم

انجام ورزش منظم و سبک می‌تواند سلامت مادر و جنین را افزایش دهد. با این حال از انجام دادن ورزش سنگین و حرفه‌ای پرهیز کنید. ورزش سبک و منظم باعث می‌شود تا عضلات مادر تقویت شود و زایمان راحت‌تری را تجربه کند، همچنین ورزش‌های کششی می‌تواند کمر درد ناشی از بارداری را کاهش دهد.

خوابیدن صحیح و کافی

خوابیدن به شیوه صحیح و خواب به اندازه کافی می‌تواند سبب افزایش سیستم ایمنی و سلامت مادر و جنین شود. بهترین شیوه خوابیدن در این دوران خوابیدن به سمت پهلوی چپ است. ممکن است برخی از مادران به دلیل اضطراب و استرس دوران بارداری خواب آشفته‌ای داشته باشند، به طور کلی بهتر است تا در این دوران مادران با روش‌های مدیریت استرس و اضطراب آشنایی داشته باشند. اگر میزان استرس و اضطرابتان زیاد است و در وضعیت خواب شما تاثیر می‌گذارد بهتر است با یک روانشناس گفتگو کنید.

برقراری رابطه جنسی

در هفته هجدهم بارداری ممکن است میل جنسی شما افزایش پیدا کند. به یاد داشته باشید که این میل را سرکوب نکنید چراکه می‌تواند باعث پریشانی روانی بیشتر شما شود. انجام رابطه جنسی به شیوه صحیح و در پوزیشن مناسب بارداری هیچ خطری برای مادر و جنین ندارد. برای آشنایی بیشتر در ارتباط با شیوه صحیح رابطه جنسی در دوران بارداری بهتر است از یک روانشناس یا مشاور متخصص امور جنسی در ارتباط باشید. با این حال برخی از افراد به دلیل شرایط پزشکی از انجام رابطه جنسی در دوران بارداری منع می‌شوند. بهتر است قبل از هر چیز این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا امکان تشخیص جنسیت در هفته هجدهم بارداری وجود دارد؟

به طور کلی در هفته هجدهم یا در سه ماهه دوم بارداری امکان تشخیص وضعیت جنسیت جنین وجود دارد چراکه در این دوران اندام‌های جنسی جنین رشد و تکامل بیشتری پیدا می‌کند.

منبع: هفته هجدهم بارداری

نینی مایند...
ما را در سایت نینی مایند دنبال می کنید

برچسب : هفته هجدهم بارداری, نویسنده : نینی مایند ninimind بازدید : 193 تاريخ : پنجشنبه 27 مرداد 1401 ساعت: 11:27