خواب نوزاد | میزان خواب نوزاد چند روزه چقدر است؟

ساخت وبلاگ

خواب نوزاد دارای الگوی یکنواختی نیست. همانطور که بزرگسالان دارای تفاوت‌های فردی هستند، هر نوزادی از بدو تولد در زمان خواب عادت‌های مختلفی دارد، برخی زود به خواب می‌روند و برخی نسبت به خوابیدن مقاومت نشان می‌دهند. نوزادان بیشتر ساعات روزشان (16-18ساعت) را به خواب می‌گذرانند. اما برخی از آن‌‌ها در طول شب چندین بار بیدارشده و نیاز به تغذیه و تعویض پوشک دارند. این روند نشان دهنده الگوی غیرقابل پیش بینی خواب نوزاد است. والدین برای بدست‌آوردن الگوی خواب و دستیابی به یک روند ثابت می‌توانند اقداماتی انجام دهند که در ادامه شرح داده‌ایم. با دریافت مشاوره کودک می‌توانید بررسی کنید که اختلالی در رشد فرزندتان وجود دارد یا نه؟

منبع: خواب نوزاد | میزان خواب نوزاد چند روزه چقدر است؟

خواب نوزاد

نوزادان تقریبا به 17 الی 19 ساعت خواب نیاز دارند. این میزان به مرور زمان کم می‌شود. اما چرا نوزادان این همه ساعت در خواب به سر می‌برند؟ طبق مطالعات در سال های اول زندگی خواب لازمه رشدکودک است.  خواب نوزادان منقطع می‌باشد. این یعنی آن‌ها حداکثر هر 3 الی 4 ساعت یکبار بیدار می‌شوند. شما در این بازه ها باید به او شیر بدهید. و یا شاید لازم به عوض‌کردن پوشک‌اش باشد.

الگوهای خواب نوزادان

خواب کوتاه با حرکات سریع چشم(REM)

خواب کوتاه با حرکات سریع چشم که به خواب خرگوشی معروف است، اهمیت زیادی در روند رشد نوزاد دارد. اگر به طور میانگین فرض کنید نوزاد در طول شبانه روز 16 ساعت می خوابد، 8 ساعت آن در مرحله خواب رم سپری می‌شود. خواب رم کودک بسیار سبک است و با شندیدن کوچک‌ترین صدای از خواب می‌پرد. نوزاد تا دو ماهگی 10 تا 18 ساعت در طول روز می‌خوابد. بعد از دو ماهگی الگوی خواب نوزاد روند منظم‌تری به خود می‌گیرد.

خواب عمیق و طولانی

خواب نوزاد بعد از دو ماهگی به مرور منظم‌تر می‌شود. از دوماه تا چهار ماهگی خواب‌های رم نوزاد کم شده و روند خواب او طولانی و عمیق‌تر می‌شود. نوزاد کمتر در طول شب بیدار شده و در طول روز کمتر می‌خوابد. با این حال باید توجه داشته باشید که همه نوزادان به مانند هم نیستند و ممکن است این روند تا 5، 6 ماهگی نیز ادامه پیدا کند، ویژگی‌های منحصر به فرد نوزادان بر الگوی خواب آن‌ها هم تاثیر دارد. 

بیشتر بخوانید: بی حالی نوزاد

علت خواب نامنظم نوزادان

نوزادان در ابتدای تولد به طور معمول 2 تا 4 ساعت به طور متوالی به خواب می‌روند و در بقیه ساعات شبانه روز خواب نامنظمی دارند. میانگین خواب در نوزادها بسیار متفاوت است اما به طور تقریبی می‌توان گفت نوزاد به طور روزانه در هفته اول تولد بین 14 تا 18 ساعت و در 1 ماهگی 12 تا 16 ساعت می‌خوابند. چرا که نوزاد نیاز به تغذیه از شیر مادر دارد و باید هر دو ساعت از خواب بیدار شده و تغذیه گردد. برخی از نوزادان آنقدر به خوابیدن علاقه دارند که موجب نگرانی پدر و مادر می‌شوند. اما برای خواب نوزاد جای هیچ نگرانی نیست و این طبیعت کودکان است که ساعات طولانی تقریبا به مدت 20ساعت راحت و آسوده بخوابند. برای آشنایی با نشانه های سلامت نوزاد کلیک کنید.

چگونه نوزادان در شلوغ ترین مکان ها هم می خوابند؟

برخلاف برخی بزرگسالان که در هنگام خواب حساسیت زیادی دارند و به کوچک‌ترین محرک بیرونی واکنش نشان می‌دهند، نوزادان قادر هستند در هر جایی حتی با وجود سر و صدای زیاد بخوابند. لازم نیست در کنار آن‌ها آرام و آهسته صحبت کنید. نوزادان به مدت 9 ماه در رحم مادر با شنیدن صدای تپش قلب و محیط نا آرام رشد می‌کنند، شاید به همین دلیل برای خواب نوزاد به فضای شلوغ و پر سر و صدا عادت کرده‌ است.

ویژگی دیگر نوزادان در هنگام خواب این است که هیچ توجهی به فضای روشن یا تاریک ندارند، حتی اگر آن‌ها را در آغوش بگیرید و به این طرف و آن طرف ببرید اصلا متوجه نمی‌شوند. نکته حائز اهمیت این است که اگر چه عدم توجه به صدا و نور در زمان خوابیدن ویژگی مشترک بین همه نوزادان است اما نباید به انجام غربالگری شنوایی در نوزادان بی توجه بود. برای بررسی علل و خطرات زیاد خوابیدن نوزاد کلیک کنید.

جای خواب نوزاد باید چطور باشد؟

اصلا نیازی به تشریفات و  حاضر کردن پتوی نرم و گرم نیست. نوزادان بدون توجه به اینکه در کجا هستند راحت و بدون دغدغه می‌خوابند. فقط کافی است موارد ایمنی را رعایت نماید و اسباب بازی یا وسیله‌ای که ممکن است باعث خفگی او شود از دسترس او دور کنید. نوزادان علاقه زیادی به خوابیدن به سمت پشت دارند، به همین دلیل باید مواظب باشید پتو یا عروسک های پشمی اطراف دهان او را مسدود نکنند و مانع از نفس کشیدن‌اش نشوند. برای بررسی علل از خواب پریدن نوزاد کلیک کنید.

سرگرم کردن کودک طی روز

در هفته اول تولد نوزاد تفاوت بین روز و شب را نمی‌فهمد و اغلب روز را می‌خوابد، در حالی که شب‌ها بیدار می‌شود و نمی گذارد والدین بخوابند. بهتر است از هفته دوم تولد که هوشیاری کودک نسبت به قبل بیشتر است در ساعات مختلف روز با او صحبت کنید. می‌توانید روزها اتاق را روشن و پر نورکرده تا کودک احساس خواب کمتری داشته باشد. بهتر است مادر نیز خواب مرتبی داشته باشد تا برای رسیدگی به نوزاد انرژی بیشتری داشته و به مرور زمان خواب نوزاد با خواب مادر نیز منطبق شود.

دمای اتاق در زمان خواب نوزاد

بهترین دمای محیط برای خواب نوزاد بین 24 تا 25 درجه سانتی گراد است. به این منظور می‌توانید یک دماسنج در اتاق کودک قرار دهید و دمای محیط را اندازه گیری نمایید. احساس سرما مانع از تنفس راحت کودک می‌شود و بیشتر انرژی‌اش را صرف گرم نگه داشتن خود خواهد کرد. در حالی که انرژی او باید صرف رشد سالم وی گردد. گرمای بیش از اندازه هوای اتاق باعث عرق‌کردن و کاهش آب بدن کودک می‌شود. برای بررسی علت بی خوابی نوزاد کلیک کنید.

نکاتی برای کمک به خواب راحت تر نوزاد

  • به کودک اجازه بدهید در فرصت‌های مختلف براحتی بخوابد.
  • هنگام خواب نوزاد پستانک در دهان او بگذارید.
  • کودک را در جای مخصوص خود بخوابانید. جایی که دارای حفاظ و مانعی از افتادن اوست.
  • زیر سر کودک باید حالت صاف و سفت داشته باشد.
  • اگر کودک عادت دارد همیشه به یک طرف بخوابد بعد از گذشت مدت زمانی او را به سمت دیگری بخوابانید.
  • توجه داشته باشید که نوزادان به علت داشتن جمجمه نرم اگر مدت طولانی به یک حالت بخوابند، استخوان سر حالت صاف پیدا می‌کند.
  • لاله گوش نوزاد نیز بسیار نرم است. پس با کلاه‌های مخصوص یا روش‌های دیگر از قرارگیری صحیح گوش او اطمینان حاصل کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خواب نوزاد می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا خواب نوزاد در هر زمانی می تواند باشد؟

نوزادان در شش تا هشت هفته تولد به طور متوالی 2 ساعت می خوابند و سپس از خواب بیدار می شوند. نباید فاصله زمانی از آخرین باری که کودک بیدار شده است زیاد شود زیرا باعث خستگی مفرط او می شود. خستگی زیاد در خوابیدن کودک اختلال ایجاد می کند.

منبع: خواب نوزاد | میزان خواب نوزاد چند روزه چقدر است؟

نینی مایند...
ما را در سایت نینی مایند دنبال می کنید

برچسب : خواب,نوزاد , میزان خواب نوزاد چند روزه چقدر است؟, نویسنده : نینی مایند ninimind بازدید : 112 تاريخ : چهارشنبه 25 آبان 1401 ساعت: 14:53