هفته بیست و پنجم بارداری | وضعیت و حرکت جنین در هفته 25 بارداری

ساخت وبلاگ

هفته بیست و پنجم بارداری تغییرات گسترده‌ای را برای جنین و مادر به همراه دارد. مهم‌ترین تغییری که رخ می‌دهد این است که اکنون وارد سه ماهه سوم بارداری می‌شود. همانند هفته‌های گذشته وزن مادر و جنین روند افزایشی دارد و شکم مادر به طور چشمگیری بزرگ‌تر می‌شود، به طوری که از وضعیت شکم مادر به وضوح می‌توان به باردار بودنش پی برد. جنین رشد بیشتری پیدا می‌کند و اندام‌های داخلی و خارجی بدنش تکامل یافته‌تر می‌شوند و برای زندگی در خارج از رحم خود را آماده می‌کند. تغییرات گسترده و عوارض احتمالی ایجاد شده در سه ماهه‌سوم بارداری می‌تواند باعث ایجاد نگرانی‌هایی برای مادر شود، از این جهت آشنایی با این مسائل و راهکارهای خود مراقبتی جهت افزایش سلامت می‌تواند نگرانی‌ها و اضطراب‌های ناشی از این موضوع را کاهش دهد. برای دریافت مشاوره بارداری کلیک کنید.

منبع: هفته بیست و پنجم بارداری | وضعیت و حرکت جنین در هفته 25 بارداری

وضعیت جنین در هفته بیست و پنجم بارداری

در این هفته وزن و قد جنین نسبت به هفته گذشته افزایش پیدا می‌کند و به حدود 700 گرم و 34 سانتی‌متر می‌رسد. از جمله عواملی که در افزایش وزن جنین نقش دارد رشد و تکامل استخوان‌ها، ساختارهای ستون فقرات و مغز می‌باشد. رشد و تکامل مغز باعث توسعه و رشد حواس پنجگانه جنین می‌شود زیرا در این هفته جنین نسبت به گذشته به محرک‌ها بهتر واکنش نشان می‌دهد. وضعیت دستگاه تنفسی جنین بهتر می‌شود و از آنجایی که بینی تکامل یافته‌تر می‌شود وضعیت تنفس بهتر خواهد شد. در این هفته وضعیت شنیداری جنین بهتر می‌شود و نسبت به صدای بم واکنش بیشتری نشان می‌دهند. یکی از تغییراتی که در جنین داخل شکم نسبت به نوزاد متولد شده وجود دارد این است که وضعیت ضربان قلب جنین داخل شکم به مراتب بیشتر است، به طوری که در این هفته وضعیت ضربان قلب جنین حدود 140 ضربان در دقیقه می‌باشد.

همچنین در این هفته ممکن است به وضوح متوجه چرخه خواب فرزند خود شوید، به طور میانگین ممکن است جنین در این دوران 12 تا 14 ساعت بخوابد. پوست جنین نسبت به گذشته کمتر چروکیده است زیرا که میزان چربی بدنش بیشتر شده است. موهای جنین رشد بیشتری پیدا می‌کند و رنگ و حالت آن مشخص می‌شود.

وضعیت مادر در هفته بیست و پنجم بارداری

افزایش وزن مادر همانند هفته‌های گذشته وجود دارد و شکم مادر همچنان در حال رشد و بزرگ‌تر شدن است. این افزایش وزن و بزرگ‌تر شدن شکم می‌تواند بر وضعیت حرکتی مادر تاثیر بگذارد به طوری که مادر همانند هفته‌های گذشته نمی‌تواند به سرعت تکان بخورد و یا حرکت کند.

علاوه بر این به دلیل برهم خوردن تعادل هورمونی تغییراتی در وضعیت پوست و موی مادر ایجاد می‌شود، به طوری که ممکن است مو‌های مادر نسبت به گذشته درخشان‌تر شود. پوست ممکن است دچار خارش خفیفی شود، این مسئله اگر به صورت خفیف باشد نگرانی ندارد، اما اگر دچار خارش و التهاب زیاد روی پوست شدید بهتر است با پزشک خود در ارتباط باشید.

عوارض شایع در هفته بیست و پنجم بارداری برای مادر

اکنون مادر در سه ماهه سوم بارداری قرار داد که این تغییر وضعیت ممکن است با عوارضی برای برخی از مادران همراه باشد. عمدتا به دلیل فشاری که بر ریه‌ها و دستگاه گوارش به دلیل بزرگ‌تر شدن شکم به وجود می‌آید، مادر ممکن است مشکلات تنفسی مانند خروپروف در هنگام خواب، تنگی نفس و… را تجربه کند. از جمله عوارض احتمالی دیگر در این دوران می‌توان به یبوست، خستگی مفرط، کمردرد، سوزش معده انقباضات رحم اشاره کرد.

خودمراقبتی‌ها در هفته 25 بارداری

مراقبت‌های پزشکی در هفته بیست و پنجم بارداری

در سه ماهه سوم بارداری بهتر است مادر برای ارزیابی و غربالگری دیابت بارداری به پزشک مراجعه کند تا در صورت نیاز مراقبت‌های لازم انجام شود. انجام غربالگری دیابت به معنی آن نیست که مادر دچار دیابت شده است، اما از آنجایی که دیابت دوران بارداری یک مسئله شایع است بهتر است همه مادران این غربالگری را انجام دهند تا در صورت بروز مشکل اقدامات به موقعی انجام دهند تا سلامت خودشان و جنینشان حفظ شود. برای انجام آزمایش غربالگری دیابت باردای نیازی نیست مادر ناشتا باشد. شیوه انجام آزمایش به این صورت است که یک ساعت پس از مصرف یک ماده شیرین میزان قند خون اندازه‌گیری می‌شود.

تغذیه در هفته 25بارداری

از این هفته به بعد بهتر است نسبت به گذشته بیشتر به تغذیه خود توجه داشته باشید، به طور کلی بهتر است از خودن غذاهای پرچرب و مضر اجتناب کنید. زیرا که افزایش وزن ناشی از خوردن این غذاها سلامت مادر و جنین را به خطر بیاندازد. برای رفع و کاهش مشکلات گوارشی مانند سوزش سر دل یا یبوست، نوشیدن مایعات را افزایش دهید و مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات و غذاهای فیبردار را داخل سبد غذایی روزانه خود قرار دهید. همچنین حجم هر وعده غذایی را کاهش دهید. اما تعداد دفعات وعده‌های غذایی را بیشتر کنید این مسئله می‌تواند به کاهش و رفع مشکل سوزش سر دل کمک کند. توصیه می کنیم مقاله تغذیه در دروان بارداری را مطالعه نمایید.

یکی دیگر از کارهایی که می‌تواند بر کاهش سوزش سر دل موثر واقع شود اجتناب از خوردن و نوشیدن مواد غذای گاز دار، ادویه دار و محرک است. خوردن غذاهای خام، گوشت سرد و… می‌تواند میکروب و باکتری موجود در غذا را به جنین منتقل کند و مشکلات و اختلالات زیادی را برای جنین به وجود بیاورد.

راه های کاهش دردهای مختلف

برای رفع و بهبود درد کمر و گرفتگی عضلات بدن بهتر است ورزش منظم و سبک را در برنامه روزانه خود قرار دهید. با این حال به یاد داشته باشید که برای انجام تمرینات ورزشی بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. همچنین شیوه خوابیدن صحیح می‌تواند به بهبود وضعیت کمر و درد عضلات بدن کمک کند. به طوریکه بهترین شیوه برای خوابیدن و استراحت کردن، خوابدین به پهلوی سمت چپ است. همچنین خوابیدن به پهلوی سمت چپ و قرار دادن یک بالشتک زیر سر می‌تواند به بهبود خروپوف و مشکلات تنفسی در هنگام خواب کمک کند. جهت انجام رابطه جنسی با همسر خود اگر از نظر پزشکی مانعی نداشته باشید؛4

می‌توانید با رعایت نکات ساده و انتخاب پوزیشن صحیح مخصوص دوران بارداری این کار را انجام دهید. توصیه می کنیم مقاله خوابیدن زن بارداری را مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوزاد و کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

 

 

سوالات متداول

آیا جنین در این هفته قابلیت زنده مانده در صورت زایمان زودرس را دارد؟

در این هفته هنوز اندام‌ها و خصوصا وضعیت ریه و دستگاه تنفسی جنین به اندازه کافی رشد پیدا نکرده است که بتواند به تنهایی خارج از رحم زنده بماند. با این حال امکان زنده ماندن نوزاد در دستگاه‌های مخصوص وجود دارد. این دستگاه‌ها به وضعیت تنفس و ریه نوزاد کمک می‌کند تا بتواند در خارج از رحم به فعالیت خود ادامه دهند.

منبع: هفته بیست و پنجم بارداری | وضعیت و حرکت جنین در هفته 25 بارداری

نینی مایند...
ما را در سایت نینی مایند دنبال می کنید

برچسب : هفته بیست و پنجم بارداری , وضعیت و حرکت جنین در هفته 25 بارداری, نویسنده : نینی مایند ninimind بازدید : 90 تاريخ : پنجشنبه 26 آبان 1401 ساعت: 15:35