هفته پانزدهم بارداری

ساخت وبلاگ

هفته پانزدهم بارداری سرشار از تغییرات گسترده برای مادر و جنین است. در این هفته وزن مادر و جنین با سرعت بیشتری شروع به افزایش می‌کند و وضع ظاهری مادر به وضوح نشان دهنده بارداری اوست. سیستم بینایی و شنوایی جنین نیز شروع به تکامل پیدا می‌کند و مادر در این دوران ممکن است بتواند حرکات نوزاد خود را احساس نماید. به طور کلی مادر و جنین در هفته پانزدهم علائم و حالت خوشایندی را تجربه می‌کنند.

با این حال در کنار این حالت خوشایند ممکن است برخی علائم و مشکلات هم وجود داشته باشد که آشنایی با این مسائل، عوارض و خودمراقبتی‌های لازم می‌تواند سلامت مادر و جنین را افزایش دهد. برای گذراندن بهتر این دوره می‌توانید مشاوره کودک دریافت کنید.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو دیدن نمایید.

منبع: هفته پانزدهم بارداری

هفته پانزدهم بارداری

تغییرات هورمونی هفته پانزدهم بارداری با شدت بیشتری برای شما محسوس می شود. به طوری که گویی روی امواجی از نوسانات عاطفی قرار دارید. نسبت به همه چیز و همه کس حساسیت تان بیشتر می شود. شکم تان بزرگ تر شده و متوجه حضور موجودی در شکم تان می شوید. این موضوع تازه مادران را به دلهره وا می دارد. اما جای نگرانی نیست. تمام این عارضه ها گذرا هستند. شما نیز مانند دیگران از پس تمام مسئولیت های مادرانه برخواهید آمد.

برای آشنایی بیشتر با مراقبت های سه ماه دوم بارداری کلیک کنید.

وضعیت جنین در هفته پانزدهم بارداری

در این هفته اندازه جنین به مرور بزرگ‌تر شده و به چیزی حدود 12 سانتی‌متر خواهد رسید و وزنش 85 گرم می‌شود. سیستم شنوایی جنین در این هفته شروع به تغییرات چشمگیری می‌کند به طوریکه جنین برای اولین بار می‌تواند صدای قلب مادر و حتی صدای محیط بیرون را بشوند. علاوه بر این جنین در این هفته می‌تواند وجود نور در محیط اطرافش را احساس کند و نسبت به آن واکنش نشان دهد. مادر در این دوران ممکن است بتواند حرکت نوزاد خود را احساس نماید.

برای آشنایی با مراحل رشد جنین کلیک کنید.

وضعیت مادر در هفته پانزدهم بارداری

به مرور زمان هر چه که دوران بارداری بیشتر طی می‌شود، علائم ناخوشایند هفته‌های قبل به تدریج کمتر شده و در برخی موارد به طور کامل از بین می‌روند. در این هفته ممکن است نسبت به گذشته حالت تهوع کمتری داشته باشید و میلتان به غذا خوردن و کارها و فعالیت‌های لذت بخش بیشتر شود. به دنبال افزایش اشتها که در این هفته رخ می‌دهد، افزایش وزن هم با سرعت بیشتری صورت می‌گیرد.

تغییرات هورمونی ایجاد شده در این هفته می‌تواند بر حساس‌ شدن پستان، دندان، لثه، سوزش و نفخ معده تاثیر بگذارد. ممکن است به دلیل این تغییرات هورمونی برخی از مادران در این هفته کمی تمرکزشان کمتر شود و فراموش‌کار شوند.

رشد موها می‌تواند تغییراتی را به همراه داشته باشد به طوریکه افزایش هورمون استروژن منجر به کاهش ریزش مو در دوران بارداری شود. علاوه بر این ممکن است برخی حالات ناخوشایند مانند دردهای شکمی را تجربه کنید. در مجموع مادر در این دوران وضعیت بهتری دارد و سرحال‌تر و پر انرژی‌تر است. برای آشنایی بیشتر در زمینه بارداری کلیک کنید.

عوارض شایع مادر در هفته پانزدهم بارداری

از جمله عوارض شایع مادر در هفته پانزدهم بارداری می‌توان به حالت تهوع، گرفتگی بینی، یبوست، سوزش دل، نفخ شکم، حساسیت پستان‌ها و ترشح زیاد بزاق اشاره کرد. علاوه بر این ممکن است برخی از مادران در هنگام مسواک زدن دچار خونریزی لثه شوند. اما باید توجه داشت که ممکن است همه مادران باردار دچار این علائم نشوند.

گاهی شدت عوارضی که مادر تجربه می‌کند به قدری زیاد است که می‌تواند باعث آسیب و خطراتی برای مادر و جنین شود. در صورتی که مشکلات زیادی را در این زمینه تجربه می‌کنید لازم است که موضوع را با متخصص خود در میان بگذارید.

مراقبت‌های لازم در هفته پانزدهم بارداری

ملاقات با پزشک

بهتر است در سه ماهه دوم برای انجام معاینات و بررسی‌های بیشتر یک ملاقات با پزشک خود داشته باشید. همچنین از آنجایی که یکی از مسائل و عوارضی که در این دوران برای مادران پیش می‌آید مشکلات مرتبط با دندان و خونریزی لثه است به دندانپزشک نیز مراجعه نمایید. در برخی موارد ممکن است نیاز باشد تا در این هفته برخی از آزمایش‌های غربالگری جهت سلامت جنین انجام شود.

بررسی‌های مرتبط با مشکلات ژنتیکی می‌تواند از این هفته صورت گیرد. اگر یک مشکل ژنتیکی در مادر یا پدر و یا سایر اعضای خانواده وجود دارد بهتر است با یک پزشک گفتگو کنید تا آزمایش ژنتیک برای جنین نیز انجام شود.

انتخاب پوزیشن مناسب برای انجام رابطه جنسی

رابطه جنسی را می‌توانید در این دوران به راحتی انجام دهید چراکه رابطه جنسی برای سلامت جنین خطری به همراه ندارد، با این حال فراموش نکنید که انجام رابطه جنسی در دوران بارداری نیاز به رعایت نکات و مسائلی دارد و لازم است که از پوزیشن‌هایی استفاده کنید که فشار به مادر و جنین وارد نشود. برای آشنایی بیشتر با این نکات می‌توانید از یک روانشناس متخصص در زمینه مسائل جنسی کمک بگیرید.

خوابیدن صحیح در هفته پانزدهم بارداری

تلاش کنید از این هفته به بعد شیوه خوابیدن صحیح را در دوران بارداری رعایت کنید، بهترین شیوه خوابیدن در دوران بارداری خوابیدن به سمت پهلوی چپ است این کار باعث می‌شود تا گردش خون بهتر صورت گیرد.

تغذیه مناسب و مراقبت‌های بهداشتی

رعایت نکات مرتبط با تغذیه سالم را فراموش نکنید، بهتر است از مواد غذایی سالم برای افزایش وزن استفاده کنید و خوردن چربی‌ها و غذاهای فست فودی را فراموش کنید زیرا خوردن این قبیل از غذاها می‌تواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیاندازد. برای کاهش یبوست می‌توانید مایعات زیاد به همراه میوه و سبزیجات مصرف کنید.

همچنین برای کاهش تکرر ادرار در هنگام شب بهتر است نوشیدن مایعات را قبل از خواب محدود نمایید. به یاد داشته باشید که هیچگاه ادرار خود را نگه ندارید و هرگاه احساس ادرار داشتید سریعا به سرویس بهداشتی بروید. برای اینکه بتوانید مانع از ابتلا به عفونت‌ها و باکتری‌ها شوید بهتر است لباس زیر راحت و مناسب بپوشید و از مواد شوینده، صابون و اسپری‌های خوشبو کننده واژن استفاده نکنید.

ورزش منظم

ورزش و پیاده روی در هفته پانزدهم بارداری را فراموش نکنید. انجام این کار می‌تواند باعث شود تا سلامت شما و جنین افزایش یافته و زایمان راحت‌تری داشته باشید. توجه کنید که از انجام ورزش‌های سنگین و غیراصولی بپرهیزید و هرگز برای کاهش وزن، فشار بیش از حد به خود وارد نکنید.

برای آشنایی با نحوه ورزش در بارداری کلیک کنید.

سخن آخر

بسیاری از مادران دچار نگرانی و استرس های مضاعف از هفته پانزدهم بارداری می شوند. در حالی که با رعایت نکات مراقبتی تمام این مراحل به آسانی خواهد گذشت. همه سختی ها در کنارش توانایی تحملش را هم برای شما خواهد آورد. پس از آینده و فرزنددار شدن تان برای خود غول نسازید. با متخصص خود مشورت کرده و از راهنمایی آن ها استفاده کنید. اگر همچنان دچار تنش هستید، با شماره های درج شده تماس گرفته و از خدمات مشاوره بارداری استفاده نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه هفته پانزدهم بارداری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا در هفته پانزدهم بارداری می‌توان رابطه جنسی داشت؟

در سه ماهه دوم بارداری ممکن است میلتان به برقراری رابطه جنسی افزایش پیدا کند. در مجموع انجام رابطه جنسی در این دوران عمل خطرناکی نیست. با رعایت نکات و استفاده از پوزیشن‎های مخصوص دوران بارداری می‌توانید بدون هیچ خطری در این دوران رابطه جنسی داشته باشید.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی

 

ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: هفته پانزدهم بارداری

نینی مایند...
ما را در سایت نینی مایند دنبال می کنید

برچسب : هفته پانزدهم بارداری, نویسنده : نینی مایند ninimind بازدید : 86 تاريخ : يکشنبه 25 دی 1401 ساعت: 0:34